Joost Minder.nl
8.9
2120 beoordelingen op Feedback Company

Zonnepanelen zakelijk kopen = 24% rendement

Voor veel ondernemers zijn zonnepanelen interessant vanwege het hoge rendement. Gemiddeld is dit 24%. Vele malen hoger dan bij de bank. Je investering brengt zoveel op, omdat:

 

  • Je de stroom die je opwekt zelf verbruikt
  • Je zodoende nagenoeg geen energierekening meer hebt
  • Je gebruik maakt van de gunstige salderingsregeling

 

Binnen 4 jaar terugverdiend

Je investering verdien je binnen 4 jaar terug. Helemaal nu de stroomprijs zo hoog staat. Hét moment dus om nu te investeren in de zon. Naast dat je je eigen stroom opwekt en verbruikt, mag je ook de btw terugvragen. Bovendien zijn er diverse fiscale regelingen waarmee je de investering van je winst mag aftrekken. Daarom verdien je een investering in zonnepanelen al binnen 4 jaar terug!

Ook slim investeren? Vraag nu vrijblijvend je offerte aan.

 

Offerte aanvragen

Zonnepanelen leasen? Ook een goede optie!

Met operational lease krijg je zonnepanelen op je dak zonder te investeren. Je verlaagt daardoor direct je energierekening en je vermogen blijft onaangetast. Het principe van leasen is simpel: voor een maandelijks leasebedrag installeren wij de zonnepanelen op je dak en wek je zelf stroom op. Onderhoud en reparatie zijn op onze kosten zodat jij niets hoeft te investeren.       

De voordelen van zonnepanelen leasen via Minder.nl:

  • Geen investering nodig
  • Je kapitaal blijft vrij voor andere activiteiten
  • Verbeter het energielabel en de waarde van je pand
Vraag vrijblijvende lease offerte aan

Kosten van zakelijke zonnepanelen

De kosten van zakelijke zonnepanelen hangen onder andere sterk af van:

 Het type zonnepaneel
Het benodigde constructiesysteem
 De dakligging
De geschikte verzekering

De aanschaf van zonnepanelen voor een particulier werkt anders dan voor zakelijk. Voor zakelijk komt er nét iets meer bij kijken. Maar het belangrijkste is: de investering is áltijd rendabel.

Benieuwd naar het kostenplaatje voor jouw specifieke daksituatie? Vraag nu vrijblijvende je offerte aan voor een Advies op Maat.       

Offerte aanvragen

Subsidies & fiscale voordelen 

De overheid heeft diverse gunstige belastingvoordelen voor eigenaren van zonnepanelen. We adviseren je er graag over. Enkele van die belastingvoordelen zijn:

1. Teruggave van btw

2. KIA: kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 

3. EIA: Energie-investeringsaftrek

4. De VAMIL-regeling: Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen

 

Vraag vrijblijvende offerte aan

Gecertificeerde installateurs plaatsen je zonnepanelen

Onze eigen ervaren installateurs plaatsen je zonnepanelen. En als we iets doen, doen we het goed. Dus werken we alleen met A-merk zonnepanelen én doen we aan vermogensgarantie: na 25 jaar wekken je zonnepanelen nog zeker 80% van hun vermogen op.     

De voordelen van zonnepanelen via Minder.nl:

  • Installatie door ervaren gecertificeerde vakmensen
  • Ieder moment inzien hoeveel stroom je opwekt
  • Uitsluitend A-merk zonnepanelen mét 25 jaar vermogensgarantie

Wat je kunt verwachten na je offerte aanvraag?

Goed om te weten: na je offerte-aanvraag zit je nog nergens aan vast. We bespreken altijd eerst vrijblijvend de opties met jou.  


Na je offerte-aanvraag nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.


We gaan na hoeveel zonnepanelen je op het dak van je woning of bedrijfspand kunt installeren.


Je ontvangt de offerte met de berekende besparing voor jouw situatie.


Offerte geaccepteerd? Dan plaatsen gecertificeerde installateurs je zonnepanelen!

Stel al je vragen over zonnepanelen

Heb je nog vragen over zonnepanelen? We staan je graag te woord!

Neem contact met ons op: 

Brigitte Specialist Zonnepanelen
Arno Specialist Zonnepanelen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen en leasen

1 Wat is een betere keuze: zonnepanelen leasen of kopen?

Dit hangt af van je situatie. Wil je het liefst laagdrempelig & voordelig starten zonder investering en tegelijkertijd je energierekening verlagen? Dan is leasen een perfecte oplossing. Heb je vermogen om te investeren in zonnepanelen? Dan is kopen een goede optie. Je verdient de investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. Daarnaast is het rendement bij kopen hoger dan bij leasen.

2 Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Met de hoeveelheid zonnestroom die je met onze panelen opwekt, heb je binnen 4 jaar je investering terugverdiend. Daarna gebruik je in feite gratis stroom. Omdat elke kWh stroom die is opgewekt met je zonnepanelen direct ingezet kan worden voor je woning of bedrijf. Dit kan voor een flink aantal jaren. Onze zonnepanelen gaan namelijk tot wel 30 jaar mee. Dus dit betekent 26 jaar lang winst maken op je zonnestroom!

3 Stel dat ik zonnepanelen lease, wat doe ik dan met de panelen als mijn leaseperiode voorbij is?

Zonnepanelen lease je minstens voor 10 jaar. Na die leaseperiode is er altijd een geschikte oplossing. Je kunt bijvoorbeeld de zonnepanelen overnemen of verder leasen. Zonnepanelen gaan namelijk meer dan 25 jaar lang mee! Ook hebben wij de verhuisservice. Stel dat je verhuist met je bedrijf dan helpen wij met het verhuizen van je zonnepanelen naar je nieuwe dak! Een andere optie is dat de nieuwe pandeigenaar je leasecontract overneemt. Er is dus altijd een oplossing.

4 Wat kosten zonnepanelen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Maar als we er dan toch iets over moeten zeggen, dan is met name het type zonnepaneel bepalend voor de kosten. Vaak geldt: hoe hoger het vermogen (wattpiek) van je zonnepanelen, hoe hoger de investering.

Daarnaast spelen mogelijke obstakels op je dak ook mee in de kosten. Denk aan schaduw of een dakkapel. In deze gevallen is meestal een wat duurdere omvormer geschikt voor je installatie.

Kortom, van tevoren is een goede kosteninschatting lastig te maken. Daarom ontvang je via ons altijd een vrijblijvende en duidelijke offerte.

5 Welke subsidie is er voor zonnepanelen?

De SDE++ subsidie is er voor de installatie van zakelijke zonnepanelen. Het is een subsidie voor bedrijven die duurzame energie willen produceren. Per jaar is er eenmalig, in december, een aanvraagronde. De SDE++ heeft twee belangrijke voorwaarden:

  • Een stroomaansluiting groter dan 3X80 Àmpere
  • Een zonnepaneleninstallatie van meer dan 15.000 Wattpiek. Grofweg komt dit neer op 50+ panelen
  • Voor kleinzakelijke ondernemers is er de ISDE subsidie. Deze geldt onder andere voor MKB-bedrijven, VVE's en verenigingen.

6 Welke fiscale regelingen kan ik toepassen?

  1. De Energie -investeringsaftrek (EIA)
  2. De Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  3. De Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  4. De Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Met bovenstaande regelingen kun je bijvoorbeeld investeringen aftrekken van de winst. Uiteraard mits je aan de voorwaarden voldoet. Meer weten? Onze specialisten leggen je graag uit voor welke regelingen je in aanmerking komt.

7 Hoe werkt salderen?

De stroom die je zelf opwekt en teruglevert op het energienet mag je in mindering brengen op de stroom die je afneemt van het energienet. Afname en teruglevering worden dus tegen elkaar weggestreept. Je ontvangt een terugleververgoeding als je meer teruglevert dan verbruikt.

De salderingsregeling geldt alleen voor particuliere en kleinzakelijke stroomverbruikers. Grootverbruikers krijgen een terugleververgoeding en kunnen niet salderen.

*De huidige salderingsregeling geldt tot 2023. Daarna wordt deze regeling tot 2031 langzaam afgebouwd.