Joost Minder.nl
8.9
2097 beoordelingen op Feedback Company

Huren: zonnepanelen zonder te investeren

U betaalt een vast huurbedrag per maand en wij installeren uw zonnepanelen. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energierekening zonder dat een investering vooraf nodig is. U kunt altijd de zonnepanelen overnemen na de huurperiode.   

 

  • Geen investering nodig 
  • Voor zowel particulieren als ondernemers
  • Een vast huurbedrag per maand
  • Verlaag direct uw energiekosten

Voorbeeldberekening voor particulieren op basis van een gemiddeld verbruik van een gezin met 4 personen (4000 kWh stroom en 2000 m3 gas).

Met huren bespaart u 15-25% energiekosten

Zodra de zonnepanelen op uw dak liggen, bespaart u op uw energiekosten. Dit betekent simpelweg een lagere energierekening. Hoe werkt dit? 

Maandelijks betaalt u een bedrag dat bestaat uit:

1. Huur voor de zonnepanelen

2. Kosten voor de aanvullende benodigde stroom en/of gas

Naast de zonnepanelen heeft u altijd nog een beetje extra stroom en gas nodig. Deze kunt u via Minder.nl afnemen tegen actietarieven.

Uiteindelijk betaalt u met zonnepanelen altijd minder voor uw (zakelijke) energie. Afhankelijk van uw energieverbruik verlaagt u de energierekening met 15-25%.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Kopen: verdien uw zonnepanelen binnen 5 jaar terug

Uw spaargeld of vermogen slim investeren? Met de aanschaf van zonnepanelen kunt u de investering al binnen 5 jaar terugverdienen. Bovendien krijgt u veel meer rendement op uw investering dan bij de bank en worden de zonnepanelen kosteloos geïnstalleerd met een garantie van 25 jaar.

  • Binnen 5 jaar terugverdiend
  • 15-20% rendement op uw investering
  • Direct een hogere woning- of pandwaarde

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Gratis geïnstalleerd door eigen gecertificeerde monteurs

U wilt uw zonnepanelen goed geïnstalleerd hebben. Daarom wordt het plaatsen, monteren & aansluiten alleen door eigen gecertificeerde monteurs gedaan. Bovendien werken we uitsluitend met A-merk zonnepanelen én krijgt u 25 jaar vermogensgarantie op uw panelen. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen te allen tijden doen wat ze moeten doen: stroom opwekken!    

De voordelen van zonnepanelen via Minder.nl:

  • Eigen gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 via een app inzicht in uw stroomopwek
  • Uitsluitend A-merk zonnepanelen

Wij helpen u graag

Heeft u nog vragen over zonnepanelen huren of kopen? We staan u graag te woord!

Neem contact met ons op: 

Brigitte Specialist Zonnepanelen
Arno Specialist Zonnepanelen

Veelgestelde vragen

1Zonnepanelen huren of kopen?

Dit hangt af van uw situatie. Wilt u het liefst laagdrempelig & voordelig starten zonder investering en evengoed besparen op uw energierekening? Dan is huren een perfecte oplossing. Heeft u spaargeld of vermogen om te investeren in zonnepanelen? Dan is kopen een goede optie. U verdient de investering gemiddeld binnen 5 jaar terug. Daarnaast krijgt u een hoger rendement dan bij huren.

2 Wat doe ik met de zonnepanelen als mijn huurperiode voorbij is?

Zonnepanelen huurt u voor 10 of 15 jaar. Na die huurperiode is er altijd een geschikte oplossing. U verwijdert de zonnepanelen, u gaat lekker verder met huren of u neemt ze over. Zonnepanelen gaan namelijk 25 jaar lang mee!

3 Wat gebeurt er als ik zonnepanelen huur en verhuis?

In dit geval is er de verhuisservice. Dus u kunt de zonnepanelen mee verhuizen en wij helpen u daarbij. Een andere optie is dat de nieuwe bewoners het huurcontract overnemen of u koopt zelf de zonnepanelen. Er is dus altijd een oplossing.

4 Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Met de hoeveelheid zonnestroom die u met onze panelen opwekt, heeft u binnen 5 jaar uw investering terugverdiend. Daarna gebruikt u in feite gratis stroom. Omdat iedere kWh stroom die uw zonnepanelen opwekken direct ingezet kan worden voor uw woning of bedrijf. Dit kan voor een flink aantal jaren. Onze zonnepanelen gaan namelijk tot wel 25 jaar mee. Dus dit betekent 20 jaar lang winst maken op uw zonnestroom!

5Wat kosten zonnepanelen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Maar als we er dan toch iets over moeten zeggen, dan is met name het type zonnepaneel bepalend voor de kosten. Vaak geldt: hoe hoger het vermogen (wattpiek) van uw zonnepanelen, hoe hoger de investering.

Daarnaast spelen mogelijke obstakels op uw dak ook mee in de kosten. Denk aan schaduw of een dakkapel. In deze gevallen is meestal een wat duurdere omvormer geschikt voor uw installatie.

Kortom, van tevoren is een goede kosteninschatting lastig te maken. Daarom ontvangt u via ons altijd een vrijblijvende en duidelijke offerte.

6 Welke subsidie is er voor zonnepanelen?

De SDE++ subsidie is er voor de installatie van zakelijke zonnepanelen. Het is een subsidie voor bedrijven die duurzame energie willen produceren. Per jaar is er eenmalig, in december, een aanvraagronde. De SDE++ heeft twee belangrijke voorwaarden:

  • Een stroomaansluiting groter dan 3X80 Àmpere
  • Een zonnepaneleninstallatie van meer dan 15.000 Wattpiek. Grofweg komt dit neer op 50+ panelen
  • Voor kleinzakelijke ondernemers is er de ISDE subsidie. Deze geldt onder andere voor MKB-bedrijven, VVE's en verenigingen.

7 Welke fiscale regelingen kan ik toepassen?

  1. De Energie -investeringsaftrek (EIA)
  2. De Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  3. De Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  4. De Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Met bovenstaande regelingen kunt u bijvoorbeeld investeringen aftrekken van de winst. Uiteraard mits u aan de voorwaarden voldoet. Meer weten? Onze specialisten leggen u graag uit voor welke regelingen u in aanmerking komt.

8 Hoe werkt salderen?

De stroom die u zelf opwekt en teruglevert op het energienet mag u in mindering brengen op de stroom die u afneemt van het energienet. Afname en teruglevering worden dus tegen elkaar weggestreept. U ontvangt een terugleververgoeding als u meer teruglevert dan verbruikt.

De salderingsregeling geldt alleen voor particuliere en kleinzakelijke stroomverbruikers. Grootverbruik krijgt een terugleververgoeding en kan niet salderen.

*De huidige salderingsregeling geldt tot 2023. Daarna wordt deze regeling tot 2031 langzaam afgebouwd.

Wat u kunt verwachten na uw offerte aanvraag

Goed om te weten: na uw offerte-aanvraag zit u nog nergens aan vast. We bespreken altijd eerst vrijblijvend de opties met u.  


Na uw offerte-aanvraag nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met u op.


We gaan na hoeveel zonnepanelen u op het dak van uw woning of bedrijfspand kunt installeren.


U ontvangt de offerte met de berekende besparing voor uw situatie.


Offerte geaccepteerd? Dan plaatsen gecertificeerde installateurs uw zonnepanelen!

Zonnepanelen kopen – Waar let u op?

Er zijn een aantal zaken die een belangrijke rol spelen bij het kopen van zonnepanelen. Zoals het type zonnepaneel, de kosten en de bijbehorende terugverdientijd. Let ook altijd even op uw dak. Zijn er obstakels op het dak te vinden? Vangt uw dak schaduw? Dit bepaalt namelijk welke omvormer geschikt is voor uw dak. Dan zijn er ook nog de garanties op uw zonnepanelen. Neem die ook vooral mee in uw beslissingsproces.

Kosten zonnepanelen wanneer u koopt

Op het moment dat u zich verdiept in zonnepanelen kopen, zijn uiteraard de kosten van zonnepanelen en de bijbehorende terugverdientijd van belang. De terugverdientijd wordt grotendeels bepaald door de salderingsregeling. Alle stroom die u opwekt en niet zelf verbruikt, mag u terugleveren op het energienet. Deze stroom mag u vervolgens in mindering brengen op de stroom die u afneemt van de energieleverancier tijdens uren dat de zon niet schijnt.

Zonnepanelen kosten vandaag de dag aanzienlijk minder dan pakweg 5 of 10 jaar geleden. Dit maakt dat u de zonnepanelen snel terugverdient. Daarnaast krijgt u btw terug op zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen. Hiermee bespaart u ongeveer 21% op uw investeringskosten. De btw dient u terug te vragen binnen zes maanden nadat het (kalender)jaar waarin u de zonnepanelen heeft aangeschaft, is geëindigd.

Garanties bij zonnepanelen kopen

Bij het kopen of huren van zonnepanelen heeft u te maken met meerdere soorten garanties. Die garanties zijn belangrijk, omdat u uiteraard wilt dat uw zonnepanelen te allen tijde stroom blijven opwekken. Is er iets mis? Dan moet het opgelost worden. Bekijk daarom welke garanties u heeft als u de offerte voor zonnepanelen heeft ontvangen. De soorten garanties:

  • Installatiegarantie: garantie op de installatie
    Vaak krijgt u een installatiegarantie van bijvoorbeeld 10 jaar. Dus gaat er binnen 10 jaar iets stuk wat te wijten is aan de installatie, dan wordt dat kosteloos gerepareerd.
  • Product-/fabrieksgarantie: garantie op de panelen en de omvormer
    Zijn uw panelen defect binnen de productgarantie dan kunt u deze kosteloos laten vervangen. Denk aan roest op de panelen. Ook op omvormers zit de productgarantie. Over het algemeen is deze 10 jaar.
  • Vermogensgarantie: garantie op het vermogen van de zonnepanelen
    Naarmate zonnepanelen ouder worden, vermindert hun vermogen waardoor ze minder stroom opwekken. De vermogensgarantie garandeert bijvoorbeeld dat uw panelen na 25 jaar nog 80% van hun maximale kunnen opwekken. Komt dit niet overeen, dan kunt u aanspraak maken op uw garantie.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Er zijn diverse varianten zonnepanelen. De meest voorkomende panelen zijn onderstaande twee:

• Monokristallijne zonnepanelen – ‘Mono’

• Polykristallijne zonnepanelen – ‘Poly’

Beide type zonnepanelen zijn kwalitatief, maar er zit zeker verschil tussen. Dit verschil heeft vooral te maken met het uiterlijk en hoe de kristallen in het silicum, het materiaal waar zonnepanelen van worden gemaakt, zijn gerangschikt. Netjes naast elkaar of juist door elkaar.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn zeer efficiënt. Bij dit type paneel wordt doorgaans iets meer stroom opgewekt zodra de zon er op schijnt dan bij de polykristallijne zonnepaneel. Dit komt doordat de kristallen netjes naast elkaar liggen. Dit vormt een egale structuur en daardoor ligt het rendement van de monopaneel hoger. Ook opvallend: de monokristallijne zonnepaneel is volledig donker, bijna zwart. Daardoor ziet hij er mooier uit en wordt hij ook vaker gekozen ten opzichte van de polykristallijne zonnepaneel.

Polykristallijne zonnepanelen

De polykristallijne zonnepaneel is iets minder efficiënt in het opwekken van stroom dan de monokristallijne zonnepaneel. Dit komt doordat de kristallen ongeordend door elkaar staan. Daarnaast zijn ze blauw met vaak een aluminiumrand. Veel mensen vinden dit type paneel daarom minder mooi waardoor de voorkeur vaak uitgaat naar de zwarte monokristallijne zonnepaneel. Er zit uiteraard ook een voordeel aan de ‘poly’. Namelijk dat hij goedkoper is dan de ‘mono’.

Wat zijn uiteindelijk de beste zonnepanelen? Ook al zijn de monokristallijne panelen enigszins efficiënter in de opwek dan de polykristallijne zonnepanelen, beide soorten zijn kwalitatief goed. De verschillen zijn niet zodanig dat er een duidelijke winnaar is aan te wijzen. Dus in dit geval zijn de beste zonnepanelen de panelen die u het mooiste vindt én die binnen uw budget passen.

Huren zonnepanelen – Waar houdt u rekening mee?

Bij zonnepanelen huren verlaagt u de energiekosten vanaf het moment dat de zonnepanelen op uw dak liggen. Het grote voordeel van huren is dat u niet hoeft te investeren om uw energiekosten te verlagen en tegelijkertijd toch duurzaam bezig bent. Een win-winsituatie dus. Daarnaast bent u niet de eigenaar van de zonnepanelen en de installatie. U huurt immers. Het is dan ook de taak van de verhuurder om de zonnepanelen werkende te houden. Dus is er iets kapot? Dan zijn de reparatiekosten niet voor uw rekening. Dat is een dikke pluspunt bij huren van zonnepanelen!

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen: zowel huren als kopen mogelijk

Bent u een ondernemer? Dan kunt u zonnepanelen zakelijk aanschaffen of zakelijk huren. Beide opties zijn mogelijk. Een van de voordelen voor ondernemers die zonnepanelen zakelijk willen kopen, zijn de gunstige, fiscale regelingen. Bijvoorbeeld de Energie-Investeringsaftrek (EIA) of de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA). Het komt er op neer dat u de investering kunt aftrekken van de winst. Ook is het rendement bij koop hoger dan bij huur.

Het voordeel van zonnepanelen zakelijk huren is dat u verduurzaamt zonder van tevoren een flinke investering aan te gaan. Het is een kwestie van een huurcontract aangaan, de zonnepanelen plaatsen en besparen maar.