<< Terug naar het nieuwsoverzicht
 zonnepanelen voor 310 melkveehouders van FrieslandCampina     

Zonnepanelen voor 310 melkveehouders van FrieslandCampina

   

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven 

Datum: 23-08-2017

     

310 melkveebedrijven stellen hun dak beschikbaar aan FrieslandCampina zodat de zuivelfabrikant hier zonnepanelen op kan installeren. FrieslandCampina heeft voor dit project €200 miljoen aan SDE+ subsidie ontvangen. In totaal worden er 416.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Samen produceren zij net zoveel zonnestroom als het totale energieverbruik van 33.000 huishoudens.   

Met de installatie van de zonnepanelen wil FrieslandCampina bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2020. Het bedrijf heeft als doel gesteld om op deze manier het elektriciteitsverbruik voor de volledige productieketen op groene stroom te laten draaien. Bovendien krijgt de melkveehouder voor iedere ton CO2 die hij minder uitstoot een bonus van €10,-.

FrieslandCampina financieert de installatie deels met de SDE+ subsidie. Dit is een subsidie voor bedrijven om de productie van duurzame energie te stimuleren. In totaal wordt €200 miljoen aan SDE+ uitgekeerd.

Voorwaarden voor de boeren.

Een melkveebedrijf komt in aanmerking voor de zonnepanelen als het dak minstens 1.000 m2 is, dit is namelijk een voorwaarde van de SDE+. Ieder jaar krijgt de boer 3 tot 4 euro vergoeding voor iedere zonnepaneel en hij mag de opgewekte zonne-energie gebruiken voor het eigen bedrijf. Ook de kantoren en productielocaties van FrieslandCampina gaan gebruik maken van de zonne-energie. Als de melkveehouder interesse heeft, mag hij de zonnepanelen inclusief de SDE+ subsidie overnemen.

Met de installatie van de 416.000 zonnepanelen is er weer een stap voorwaarts gedaan in het FrieslandCampina Solar-programma. Dit programma is bedoeld om daken van melkveebedrijven binnen korte tijd van zonnepanelen te voorzien. 

Lees ook ons blog: online zakelijke energie vergelijken met zonnepanelen: waar let u op?

Zakelijke energie vergelijken

Op Minder.nl vergelijkt u eenvoudig zakelijke energie. Binnen 2 minuten heeft u een overzicht met het beste aanbod dat u direct kunt afsluiten. Vergelijk direct zakelijke energie en bespaar op de energiekosten. 


Energie vergelijken zakelijk