<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Amsterdamse subsidie voor het aardgasloos maken van gebouwen     

Subsidie voor aardgasloos maken van Amsterdamse gebouwen

   

Bron: Gemeente Amsterdam

Datum: 18-08-2017

     

In Amsterdam kunnen verhuurders van woningen, vve’s en consumenten subsidie aanvragen voor het aardgasloos maken van de woning. Gemeente Amsterdam wil op deze manier de vermindering van de CO2 uitstoot bevorderen.

Om Amsterdam te verduurzamen is de ‘Agenda Duurzaamheid’ opgesteld. Onderdeel van dit agenda is de strategie ‘Naar een stad zonder aardgas’. Hiervoor is nu de subsidieregeling ‘Amsterdam Aardgasloos’ in het leven geroepen. Wanneer steeds minder Amsterdammers aardgas gebruiken, wordt meer elektriciteit gebruikt. Dus tegelijkertijd is de uitdaging om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken.  

Subsidie aardgasloos alleen voor bestaande bouw

De subsidie geldt niet voor nieuwbouw, maar alleen voor het verbouwen van bestaande gebouwen met een aansluiting op het aardgasnet. De subsidie moet voor een van onderstaande drie doelen gebruikt worden:

  1.  Nul-op-de-Meter woning (NOM): een gebouw dat zelf minstens zoveel energie opwekt als dat het  nodig heeft
  2.  Het aardgasloos maken van het gebouw
  3.  Afsluiting van het gebouw van het aardgasnet

Vanaf 1 september 2017 kan de subsidie aangevraagd worden. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is €8.000,-, afhankelijk van het doel van de verbouwing. Het totale beschikbare budget voor de subsidie is €5 miljoen.

Subsidies combineren

Het is toegestaan om meerdere subsidies te combineren, maar wel met de voorwaarde dat het totale gesubsidieerde bedrag niet hoger is dan de totale kosten van de verbouwing. Bij de subsidie-aanvraag dient u daarom aan te geven of u ook subsidie van andere partijen ontvangt.

Op de website van Gemeente Amsterdam leest u meer over de subsidieregeling Amsterdam Aardgasloos.

Zakelijke energie vergelijken

Heeft u een zakelijk energiecontract nodig? Op Minder.nl maakt u eenvoudig en binnen 2 minuten een online vergelijking. Maakt u geen gebruik van aardgas dan kunt u aangeven dat u alleen contracten met elektriciteit wilt vergelijken. 


Energie vergelijken zakelijk