<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Er starten twee projecten om een slim energienet verder te ontwikkelen    

2 projecten van start voor slim energienet

     

Bron: Energeia

Datum: 26-06-2017

     

Afgelopen week zijn er meerdere projecten van start gegaan waarbij slim wordt omgegaan met energie. Vanuit het oogpunt van de energieverbruiker zodat hij lagere energiekosten heeft en om te testen hoe we in de toekomst zo goed mogelijk met energie kunnen omgaan.

City-zen in Amsterdam West

Hoe integreer je een slim energienet in bestaande gebouwen en welke uitdagingen zijn er op het gebied van technologie? Dit zijn een aantal vraagstukken die hopelijk beantwoord worden na afloop van het project ‘City-zen’ in Amsterdam-West. In de Amsterdamse wijk zijn vijftig batterijen geplaatst bij woningen die zonnepanelen hebben of laten plaatsen. Als de zon volop schijnt en daardoor de energieprijs laag is, laadt de batterij op. Als de energieprijs weer hoog is, wordt de energie in de batterij gebruikt. Vraag en aanbod van energie wordt op deze manier op elkaar afgestemd. Het uiteindelijke doel is om ervaren hoe de energievoorziening van drukke steden er in de toekomst uitziet. City-Zen is een project van Alliander, Wageningen Universiteit, Energy Exchange Enablers en Greenspread.  

Slim de elektrische auto opladen 

Vorige week hebben tachtig klanten van Energiedirect.nl een slimme laadpaal van Maxem gekregen. Die laadt de elektrische auto op als het energieverbruik in huis laag is en op momenten dat het aanbod van groene energie  hoog is door bijvoorbeeld harde wind. Dit zorgt ervoor dat het niet nodig is om een zwaardere elektriciteitsaansluiting te laten installeren. Voor het opladen van een elektrische auto is namelijk veel stroom nodig waardoor soms een grotere aansluiting geïnstalleerd moet worden om storingen te voorkomen.

Bovenstaande twee projecten zijn nu nog voor consumenten, maar bedrijven kunnen hier uiteindelijk ook hun voordeel mee opdoen. Een koeriersbedrijf met elektrische auto’s kan op deze manier bijvoorbeeld goedkoop de bedrijfswagens opladen. 

Zakelijke energie

Op Minder.nl vergelijk je eenvoudig zakelijke energiecontracten van diversie energieleveranciers. Benieuwd wat het scherpste aanbod is? Maak dan binnen 2 minuten een online energievergelijk en sluit direct af.  


Energie vergelijken zakelijk