<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Nuts Groep neemt Energy Global over     

Nuts Groep neemt Energy Global over

 

 

Bron: Nuts Groep

Datum: 09-04-2018

     

 

Nuts Groep neemt alle aandelen over van Energy Global. Energy Global is een organisatie die met eigen modellen voorspelt wat de vraag naar energie wordt en wat de opwek van energie uit duurzame energiebronnen zal zijn. Daarmee kunnen bedrijven hun inkoopstrategie bepalen. Nutsgroep was al een grote klant van Energy Global en daarom zien zij de overname als een logische stap.

Laagste-kostenstrategie met Energy Global

De klanten van Energy Global zijn producenten van energie, energieleveranciers en de industriesector. Met behulp van de voorspellingen houden bedrijven het prijsrisico en volumerisico zo klein mogelijk bij hun transacties op de groothandelsmarkt. Voor Nuts Groep is het al jaren een belangrijke organisatie omdat zij zelf geen energie produceren. Bovendien zorgen de voorspellingen ervoor dat Nuts Groep hun laagste-kosten strategie kunnen aanhouden. De overname heeft voor Energy Global als voordeel dat zij alle diensten breder in de markt kunnen zetten.

Andere klanten niet benadelen

Naast de bedrijven die onder Nuts Groep vallen (waaronder Budget Energie en NLE) heeft Energy Global nog meer klanten, waaronder concurrenten van Nuts Groep. Die klanten moeten niet benadeeld worden door de overname. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen dezelfde voorwaarden gehanteerd worden, blijft Energy Global onafhankelijk van de bedrijven die onderdeel zijn van Nuts Groep.  

Nuts Groep

Nuts Groep heeft twee energieleveranciers onder zich die actief zijn in Nederland: Budget Energie en De Nederlandse Energiemaatschappij (NLE). Daarnaast zijn zij eigenaar van een Belgische energieleverancier: Elegant. NLE werd begin 2018 door Nuts Groep overgenomen, waardoor zij nu de vierde grootste (zakelijke) energieleverancier van Nederland zijn.

Zakelijke energie

Voor een zakelijk energiecontract bent u bij online energievergelijker Minder.nl aan het juiste adres. Wij vergelijken alle zakelijke energieleveranciers waardoor u binnen twee minuten het beste aanbod direct inzichtelijk hebt. Benieuwd wat voor uw bedrijfssituatie de beste aanbieding is? Ga naar onze zakelijke energievergelijker en vraag het direct online aan.

 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk