<< Terug naar het nieuwsoverzicht
 NLE is overgenomen door Nuts groep, waaronder ook Budget Energie valt.        

NLE overgenomen door Nuts Groep

   

Bron: Nutsgroep

Datum: 08-01-2018

     

 

Energieleverancier Budget Energie gaat fuseren met NLE. NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij) is overgekocht door Nuts Groep, waaronder leverancier Budget Energie valt. Voor de overname is €200 miljoen betaald. Het gefuseerde bedrijf heeft nu 600.000 klanten in Nederland en 100.000 in België en het doel is om voor 2020 een miljoen klanten te hebben.

Met de overname is de Nuts Groep de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Het bedrijf volgt na Nuon, Essent en Eneco. Investeerder Waterland heeft een belang va 50% in Nuts Groep en de kosten voor de overname zijn fifty-fifty verdeeld.

Verder groeien na de fusie

De CEO van de Nuts Groep, Sjef Peeraer, verwacht door de fusie snel verder te kunnen groeien. Budget Energie is een energieleverancier die IT- en procesgedreven is en NLE focust meer op marktbewerking en productontwikkeling. Door deze twee expertises te combineren, wil Nuts Groep groeien en met de schaalgrootte inzetten op concurrerende prijzen.

Geen ontslagen

NLE en Budget Energie  blijven naast elkaar bestaan en vooralsnog is al het huidige personeel nodig om de groei op te kunnen vangen. Wel gaan beide bedrijven van dezelfde systemen gebruik maken voor zoveel mogelijk efficiëntie.

Zakelijke energie 

U kunt ook via Minder.nl een scherp zakelijk energiecontract afsluiten bij NLE of Budget Energie. Maak een online energievergelijking en sluit direct het beste aanbod af. 


Energie vergelijken zakelijk