<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Netbeheerder Enduris is nu officieel onderdeel van Stedin Groep      

Netbeheerder Enduris nu officieel onderdeel van Stedin Groep

   

Bron: Energeia

Datum: 15-06-2017

     

Afgelopen dinsdag heeft energieleverancier PZEM (het voormalige Delta) de aandelen van netbeheerder Enduris overgedragen aan Stedin groep. Stedin heeft €450 mln. euro neergelegd voor het netwerkbedrijf. Met deze verkoop voldoet iedere energieleverancier inmiddels aan de splitsingswet, ook wel Wet onafhankelijk netbeheer (Won).

Splitsingswet voor energieleveranciers

De splitsingswet bestaat sinds 2006 en schrijft voor dat de levering van energie en het beheer van het energienet ondergebracht moeten zijn bij twee afzonderlijke ondernemingen zodat het netbeheer onafhankelijk is. De uiterste datum waarop Enduris afgesplitst moest zijn van PZEM was 1 juli a.s., met deze verkoop wordt hieraan voldaan. Maandag keurden alle aandeelhouders de verkoop goed en dinsdag werd alles in werking gezet.   

Netbeheerder Enduris voert zijn werkzaamheden uit in Zeeland en heeft in totaal 15.000 km aan gas- en elektriciteitsleidingen.  

Zakelijke energie vergelijken

Bent u op zoek naar een zakelijk energiecontract? Maak dan een online energievergelijking op Minder.nl. Bij ons vindt u binnen twee minuten de scherpste zakelijke energietarieven en kunt u direct het energiecontract afsluiten.  


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk