<< Terug naar het nieuwsoverzicht
de transportkosten van gas worden per 1 juli verlaagd met 11 procent    

Kosten transport gas 11% lager

   

Bron: ACM

Datum: 02-06-2017

     

De transportkosten voor gas dalen per 1 juli a.s. met 11 procent ten opzichte van 2016. Bedrijven en consumenten betalen daardoor gezamenlijk €207,- miljoen minder voor de transportkosten, onderdeel van de netwerkkosten, aan de landelijke netbeheerder Gasunie Transport Services (GTS).

Tarieven transport gas bepaald door ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaalt ieder jaar welke tarieven GTS mag vragen voor haar diensten. Normaal gesproken worden de transportkosten op 1 januari aangepast, maar de ACM had voor die datum nog geen besluit genomen over de maximale hoogte van de tarieven. Doordat de eerste helft van het jaar de tarieven dus nog niet verlaagd waren, wordt dit nu gecompenseerd in de tweede helft van dit jaar. De transportkosten vallen daarom vanaf 1 juli 26 procent lager uit dan de eerste zes maanden van dit jaar, en geeft een besparing van €207 miljoen.

Zakelijke energie vergelijken

Uteraard is het goed nieuws dat de transportkosten per 1 juli dalen, maar tegelijkertijd stijgt de gasprijs ook op 1 juli. Dus wilt u zeker zijn van een scherp zakelijk energiecontract, maak dan een online zakelijke energievergelijking en kies het beste aanbod passende bij uw bedrijfssituatie.     

   


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk