<< Terug naar het nieuwsoverzicht
 Inhoofdzaak die zakelijke energie aan de deur verkoopt was gisteravond in Radar       

Door-to-door partij Inhoofdzaak gisteravond in uitzending van Radar

   

Bron: Radar

Datum: 19-09-2017

     

Gisteravond was er in de uitzending van Radar een item over Inhoofdzaak, een deur-tot-deur verkooppartij, die mensen met een KvK-inschrijving op hun woonadres zakelijke energiecontracten aanbiedt. Ze beloven besparingen van €120,-, maar in werkelijkheid zijn de mensen duurder uit dan hun vorige energiecontract.

De medewerkers van Inhoofdzaak gingen als volgt te werk: ze traden op als bemiddelende partij door grote hoeveelheden stroom in te kopen en dit vervolgens als zakelijke energie te verkopen aan mensen met een KvK-inschrijving op hun woonadres. Het ging om vijfjarige energiecontracten. In sommige gevallen deed Inhoofdzaak zich voor als een tak van de Kamer van koophandel, waardoor de mensen vertrouwen kregen in de organisatie en bereid waren om het energiecontract te tekenen.

Hoge opzegvergoeding

Toen de mensen erachter kwamen dat het energiecontract uiteindelijk niet voordelig voor hun uitpakte, wilden ze het contract annuleren. Dit kon alleen wanneer zij een boete van €1200,- of hoger betaalden. Hoe komt dit? Doordat ze het net ondertekende energiecontract direct willen opzeggen, wordt dit gezien als contractbreuk. Hiervoor wordt in de meeste gevallen een opzegvergoeding in rekening gebracht. Voor een zakelijk energiecontract is die maximaal 15 procent van de resterende waarde van het energiecontract. Helemaal als het om vijfjarige energiecontracten gaat kan die vergoeding hoog uitvallen.

Wil je meer weten over hoe Inhoofdzaak te werk gaat? Kijk dan naar de uitzending van Radar.