<< Terug naar het nieuwsoverzicht
  Greenchoice neemt Qurrent over    

Greenchoice neemt groene energieleverancier Qurrent over 

   

Bron: Greenchoice

Datum: 16-08-2018

     

Groene energieleverancier Greenchoice wil per 1 oktober Qurrent overnemen. Toezichthouder ACM moet de overname nog goedkeuren. Beide groene energieleveranciers hebben dezelfde duurzame ambities en door te fuseren verwachten zij hierin nog meer te kunnen investeren.

Een half miljoen klanten

Greenchoice heeft in totaal 400.000 klanten. Door 100% van de aandelen van Qurrent over te nemen, neemt dit aantal toe tot meer dan een half miljoen. Qurrent is een duurzame energieleverancier die onderdeel is van Stichting Doen. Sinds juni 2017 is de energieleverancier shirtsponsor van Feyenoord.

Nederland sneller groen

Qurrent hoopt door samen te gaan met Greenchoice Nederland sneller groen te maken. Hun initiatieven voor het besparen van energie en het opwekken van duurzame energie worden op deze manier sneller bereikbaar voor een groter publiek. Beide energieleveranciers wekken voor het grootste deel stroom op met Hollandse wind. Bij Greenchoice wordt ook met biomassa veel energie opgewekt.

ACM controleert de overname

Nu moet alleen nog ACM de overname goedkeuren. De ACM controleert of Greenchoice straks niet een te grote speler wordt op de markt voor groene stroom en daarmee een dominante positie bemachtigt. Voor welk bedrag Qurrent wordt overgenomen maken beide partijen niet bekend.