<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Een zakelijk energiecontract als je in de schulden zit     

Geen waarborgsom bij Nuon energiecontract als u schulden heeft

   

Bron: NOS

Datum: 19-10-2017

     

Mensen met schulden kunnen tegenwoordig bij een aantal energieleveranciers klant worden, zonder dat ze een waarborgsom hoeven te betalen. Nuon komt binnenkort met zijn dienst ‘Nuon verlicht’ waarbij bewindvoerders een energiecontract voor hun klanten kunnen afsluiten. Ook NLE en Vandebron bieden deze dienst aan en Robin Energie al sinds 2014.

De dienst is alleen bedoeld voor mensen in de schulden met een bewindvoerder die zorg draagt voor hun financiën. Het is dus niet mogelijk om zelf als klant via deze weg een zakelijk energiecontract af te sluiten. Wanneer de bewindvoerder een energiecontract afsluit voor zijn klant, wordt geen kredietwaardigheidscheck uitgevoerd door de energieleverancier en hoeft er ook geen borg betaald te worden. Bovendien wordt de klant binnen 48 uur aangesloten.

Waarborgsom na kredietwaardigheidscheck

De meeste energieleveranciers voeren een kredietwaardigheidscheck uit bij nieuwe klanten. Ze letten onder andere op het betaalgedrag van de klant in het verleden. Ziet een energieleverancier de nieuwe klant als een risico, bijvoorbeeld in de toekomst het niet (kunnen) betalen van de energierekening, dan wordt een waarborgsom gevraagd. Voor mensen die financiële problemen hebben is de borg echter lastig op te brengen en daarom biedt deze dienst, aangeboden door meerdere energieleveranciers, uitkomst.   

Robin Energie biedt ook energiecontracten zonder waarborgsom aan als klanten een budgetbeheerder of budgetcoach hebben. Als een klant al in de schulden zit, maar hier nog geen hulp bij krijgt dan koppelt Robin Energie deze klanten aan bijvoorbeeld een budgetcoach.     

Advies nodig?

Wilt u meer weten over het betalen van een borg aan de zakelijke energieleverancier? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag. We zijn dagelijks te bereiken op 020 - 29 00 900.