<< Terug naar het nieuwsoverzicht
De gasprijs stijgt per 1 juli 2017        

Gasprijs stijgt per 1 juli

   

Bron: DELTA

Datum: 10-05-2017

     

Per 1 juli stijgt de gasprijs, dat maakte DELTA als eerste energieleverancier bekend. Daarmee stijgt ook de energierekening van de ondernemer. De gasprijs stijgt gemiddeld met 5% en verwacht wordt dat de prijs voor stroom nauwelijks wijzigt.  

De prijsstijging komt door de trend van de afgelopen maanden. De energieprijzen in de eerste periode van 2016 waren historisch laag, maar het laatste kwartaal veranderde dit. De laatste drie maanden van 2016 steeg de gasprijs en deze trend zette zich door in de eerste maanden van 2017. Daardoor is de verwachting dat de gasprijs per 1 juli stijgt.

Energieprijzen wijzigen twee keer per jaar

Energieleveranciers wijzigen twee keer per jaar hun variabele energietarieven: 1 januari en 1 juli. De zakelijke klanten die op deze data een energiecontract met vaste energieprijzen hebben, merken nog niks van de stijging. Die blijven hun vaste tarieven betalen.  

Profiteer nog van de lage gasprijs

Bent u contractvrij? Profiteer dan nu nog van de gasprijs voordat hij stijgt. Vergelijk zakelijke energie en vind het best passende aanbod voor uw bedrijfssituatie. 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk