<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Energielabel bij merendeel van de kantoorgebouwen is nog niet toereikend     

 Energielabel van grootste deel kantoorgebouwen nog niet toereikend

   

Bron: rvo

Datum: 11-09-2017

     

Van alle kantoorgebouwen voldoet 80 procent nog niet aan de minimaal vereiste energielabel C. Deze panden zijn niet energiezuinig genoeg of hebben überhaupt geen energielabel. In 2023 dient  ieder gebouw minimaal energielabel C te hebben.

Het energielabel is verplicht voor alle kantoorgebouwen met een minimale oppervlakte van 100 m2. Hiervoor kan een bedrijf energiebesparende maatregelen nemen zoals de installatie van ledverlichting en een energiezuinige ketel. Met het energielabel wil de overheid de doelstellingen op klimaatgebied uit het energieakkoord halen.

Geregistreerde energielabels verbetert

Alhoewel 80 procent van de kantoorgebouwen nog niet voldoet aan de verplichte energielabel C, hebben de geregistreerde energielabels wel vaker C of hoger. In vergelijking met augustus 2016 was er een stijging te zien van 71 procent. Het aantal energielabels van D of lager daalde met 40 procent, wat betekent dat ze meer energiezuinig zijn geworden. Op de website van EP-online ziet u of een kantoorgebouw een energielabel heeft en welk label dit is.

Alhoewel het goed nieuws is dat geregistreerde energielabels verbeteren, kwam E-nolis onlangs met het bericht dat de werkelijke energieprestaties van kantoorgebouwen vaak niet overeenkomen met het energielabel.

Zakelijke energie

Op Minder.nl vergelijkt u binnen 2 minuten alle zakelijke energieleveranciers en kunt u direct het aanbod afsluiten. Met onze duurzaamheidsfilter geeft u bovendien eenvoudig aan dat u uitsluitend groene energiecontracten wilt vergelijken.        


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk