<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Energiebesparende maatregelen voor vijf sectoren verplicht gesteld       

 Nieuwe verplichte energiebesparende  maatregelen voor vijf sectoren 

   

Bron: Energeia

Datum: 09-06-2017

     

Voor vijf bedrijfstakken heeft Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, nieuwe energiebesparende maatregelen toegevoegd aan het Activiteitenbesluit Milieubeheer. De maatregelen gelden voor de landbouw, hotelsector, levensmiddelenindustrie, mobiliteitsbranche en sport- en recreatiesector. Op de korte termijn worden deze ook voor de detailhandel opgesteld. Per 1 juli a.s. gaan de maatregelen in en helpen ze de genoemde sectoren bij het besparen van energie.  

Voorbeelden energiebesparende maatregelen

In het Activiteitenbesluit Milieubeheer staat dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit verbruiken of meer dan 25.000 m3 gas verplicht energiebesparende maatregelen dienen te nemen die zich in maximaal vijf jaar terugverdienen. Voorbeelden van genoemde energiebesparingsmaatregelen in het Activiteitenbesluit zijn onder meer het isoleren van muren, warmte in een hoge hal verplaatsen naar andere werkplekken zodat er minder gas verbruikt wordt en het vermogen van de binnenverlichting verminderen.    

Als bedrijven kunnen aantonen dat een alternatieve besparingsmethode dezelfde hoeveelheid energie bespaart, zijn zij niet verplicht om de maatregelen in het Activiteitenbesluit door te voeren. Sharon Dijksma heeft de maatregelen opgesteld in samenwerking met de verschillende branche-organisaties en heeft bovendien direct de energiebesparingsmaatregelen voor de andere sectoren aangepast.

Zakelijke energie vergelijken

Wilt u naast energiebesparende maatregelen ook een zakelijk energiecontract afsluiten? Ga dan naar onze zakelijke energievergelijker en bekijk het aanbod dat het beste bij uw bedrijfssituatie past. U kunt ook direct het energiecontract afsluiten.


Energie vergelijken zakelijk