<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Eneco neemt Nederlandse Eonklanten over      

Eneco neemt Nederlandse klanten over van E.ON

 

   

Bron: Eneco 

Datum: 26-02-2018

     

Eneco neemt de Nederlandse klanten over van Uniper. In Nederland verkoopt Uniper energie onder de naam Eon. De overname geldt voor 200.000 klanten, zowel voor alle (groot)zakelijke klanten als consumenten. Door deze overname behoort Eon niet meer tot de energieleveranciers in Nederland.

In eerste instantie merken de klanten weinig van de verandering. Ze blijven dezelfde zakelijke energietarieven betalen en de contractvoorwaarden wijzigen ook niet. Het duurt echter niet lang voordat ze officieel overgaan naar Eneco. Tegen die tijd kunnen ze gebruik maken van de duurzame producten en diensten die Eneco aanbiedt. Denk aan de slimme thermostaat ‘Toon’. 

Besluit Eneco

Eneco besloot tot de overname, omdat het aansluit op de strategie van de energieleverancier. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld mee aan de bouw van grote windmolenparken op zee, Borselle III en VI,  waardoor Eneco extra klanten goed kan gebruiken. Met de overname van Eon-klanten komen er een flink aantal zakelijke afnemers bij. Ook biedt Eneco duurzame diensten aan die nu aangeboden kunnen worden aan een grotere groep.

Uniper verkoopt zijn klanten, omdat het energiebedrijf zich meer wil focussen op zijn core business: het produceren van energie, innovatie en het zeker stellen van de levering van energie. Er werken 200 mensen die in eerste instantie overgaan naar Eneco. Daarna wordt gekeken hoe de activiteiten het beste samengevoegd kunnen worden.

Zakelijke energie

Eneco levert ook gas en stroom aan zakelijke klanten. Bekijk het beste aanbod van deze energieleverancier die zich richt op duurzaamheid. Met onze zakelijke energievergelijker ziet u binnen 2 minuten het voordelige aanbod. 


Energie vergelijken zakelijk