<< Terug naar het nieuwsoverzicht
Eneco gaat in de verkoop. Gemeenten willen van hun aandelen af.     

Eneco in de verkoop: gemeenten willen af van aandelen 

   

Bron: Volkskrant

Datum: 18-08-2017

     

Ten minste vier gemeenten willen hun aandelen in Eneco verkopen. Naast Dordrecht, Rotterdam en Den Haag heeft nu ook Leidschendam-Voorburg aangegeven de aandelen in de etalage te willen zetten. Samen hebben ze ruim 60 procent van de aandelen in handen.

Naast deze vier aandeelhouders zijn er nog 49 andere gemeenten die aandelen in Eneco hebben van vaak een paar procent. Er is afgesproken dat alle aandeelhouders voor 31 oktober aangeven wat ze met de aandelen van plan zijn. De reden dat de aandeelhouders hierover momenteel een besluit nemen, is omdat netwerkbedrijf Stedin onlangs werd afgesplitst van het energiebedrijf Eneco. Dit is volgens de splitsingswet die voorschrijft dat de levering van energie en het netbeheer gescheiden moeten zijn.

Marktwaarde Eneco

Het Financieel Dagblad rekende onlangs uit wat Eneco mogelijk waard is op de markt en kwam met een bedrag van 2,7 miljard euro. Voor aandeelhouders zoals Rotterdam en Den Haag, die respectievelijk 31% en 16,6% van de aandelen in handen hebben, levert dit een mooi bedrag op.     

Later wordt bekend of Eneco naar de beurs gaat of aan een specifieke partij verkocht wordt. Dit hangt van diverse factoren, waaronder mogelijke geïnteresseerden en de marktomstandigheden.

Reactie Eneco

Eneco staat niet te springen om de verkoop van hun aandelen, want het betekent ook veel onzekerheden. Het bedrijf wil bijvoorbeeld graag de duurzame strategie aanhouden en de werkgelegenheid behouden en hoopt op aandeelhouders met dezelfde visie. Of de nieuwe koper ook deze weg wil aanhouden is de vraag.

Zakelijke energie 

Wilt u een zakelijk energiecontract afsluiten? Maak dan een online energievergelijking en binnen 2 minuten heeft u het scherpste aanbod inzichtelijk. En in nog eens 2 minuten sluit u direct zelf online het aanbod af. Heeft u vragen? Bel ons op 020 - 29 00 900, we helpen u graag.

 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk