<< Terug naar het nieuwsoverzicht
 Wereldwijd is de hoeveelheid duurzame energie gestegen met 9 procent         

Duurzame energie wereldwijd 9% gestegen 

   

Bron: NOS

Datum: 08-06-2017

     

Wereldwijd is het aandeel duurzame energie vorig jaar gegroeid met 9 procent. In totaal is er 161 gigawatt meer geproduceerd ten opzichte van het jaar daarvoor, met deze cijfers kwam het platform voor duurzame energie REN21 naar buiten.  

Recordgroei duurzame energie

Volgens REN21 is dit een recordgroei waarvan de helft voor rekening komt van zonne-energie en een derde voor rekening van windenergie. REN21 maakte niet bekend wat de totale duurzame energieproductie op de wereld is, maar ze geven wel aan dat het voldoende is voor de gehele energievraag van West-Europa. Ook al is de productie van duurzame energie aanzienlijk gegroeid, het is nog niet voldoende om aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen.   

Leveringskosten 5 cent

De investeringen in duurzame energie waren vorig jaar 23 procent lager dan het jaar daarvoor. Toch groeide het aandeel duurzame energie doordat de investeringskosten snel afnemen. Ook wordt de kostprijs steeds voordeliger, in landen als Denemarken en Mexico zijn de leveringskosten inmiddels 5 cent per kWh.  

Zakelijke energie vergelijken

Wilt u zakelijke energie die op een duurzame manier is opgewekt? Maak dan gebruik van de duurzaamheidsfilter in onze vergelijker. Tijdens de vergelijking geeft u eenvoudig aan dat u uitsluitend groene energiecontracten wilt vergelijken en daarna sluit u het best passende energiecontract direct af. 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk