<< Terug naar het nieuwsoverzicht
De hoeveelheid duurzame energie steeg vorig jaar met 10 procent       

Duurzame energie gestegen met 10%

   

Bron: CBS

Datum: 05-03-2018

     

De hoeveelheid opgewekte duurzame energie is in 2017 gestegen met 10 procent, meldt het CBS. Vooral de hoeveelheid windenergie is gestegen vanwege het aantal windmolenparken die er zijn bijgekomen.

Vorig jaar werd in totaal 17 miljard kWh stroom met duurzame energiebronnen opgewekt, 2 miljard kWh meer dan in 2016. Van de totale duurzame energieproductie kwam 60 procent voor rekening van windmolens, 30 procent voor biomassa en 13 procent voor zonnepanelen. De energie die in Nederland met waterkrachtcentrales is geproduceerd, is minimaal. Slechts een half procent.  

 

Hoeveelheid opwekte duurzame energie in de afgelopen jaren

Grafiek van het CBS over de productie van duurzame energie in Nederland.   

 

Windenergie

Windenergie heeft vorig jaar voor 16 procent meer stroom gezorgd. In 2016 werd er 8,4 miljard kWh windenergie geproduceerd en in 2017 was dit toegenomen tot 9,6 miljard kWh. Driekwart van alle windmolens staan op land en een kwart staat op zee.

Zonne-energie

De productie van zonne-energie is in 2017 met een half miljard toegenomen tot 2,1 miljard kWh. Daarentegen is de energie die is opgewekt met biomassa licht gedaald. Deze stroom wordt opgewekt met warmte die vrijkomt bij het verbranden van organische materialen zoals hout en gft-afval.

Zakelijke energie

In een handomdraai kunt u alle zakelijke energieleveranciers die duurzame energie aanbieden met elkaar vergelijken via Minder.nl. Door in de duurzaamheidsfilter te kiezen voor 'groen' ziet u alle groene zakelijke energiecontracten die voor uw bedrijfssituatie het voordeligst zijn.


Energie vergelijken zakelijk