<< Terug naar het nieuwsoverzicht
  Maandelijks overzicht energieverbruik kost 3,6 miljoen     

Ondernemer met slimme meter krijgt maandelijks overzicht van het energieverbruik

   

Bron: Energeia

Datum: 1-12-2017

     

Kleinzakelijke bedrijven met een slimme meter krijgen straks iedere maand een overzicht van hun energieverbruik, heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat besloten. Met het maandelijkse overzicht moet meer energiebesparing gerealiseerd worden onder bedrijven (en consumenten). Voor energieleveranciers kost deze maatregel 3,6 miljoen euro.

Bedrijven en consumenten met een slimme meter kregen al om de twee maanden informatie over hoeveel gas en stroom zij verbruikten, maar dit wordt nu aangepast naar een maandelijks overzicht. Naast het opvoeren van de frequentie moet de informatie duidelijk weergegeven worden, op actuele energietarieven gebaseerd zijn en moet ook advies over energiebesparing worden gegeven. 

De overheid verwacht dat door goed te informeren energieverbruikers bewust met energie omgaan en zodoende besparen op hun gas- en stroomverbruik. Zij gaat ervan uit dat bedrijven en consumenten in totaal 2,8 procent besparen op gas en 2,7 procent op elektriciteit. Uiteindelijk moet deze maatregel bijdragen aan de klimaatdoelstelling van het kabinet.   

Kosten van 3,6 miljoen

De kosten voor het proces zijn voor rekening van de energieleveranciers. Gezamenlijk zijn zij 3,6 miljoen euro kwijt om ervoor te zorgen dat hun klanten maandelijks een overzicht krijgen. 103 bedrijven hebben een vergunning om energie te mogen leveren (particulier en zakelijk gecombineerd) en iedere energieleverancier is 35.000 kwijt om het proces in te voeren.

Afgelopen mei is een convenant opgesteld waarin staat dat 10 PJ extra energie bespaard moet worden. Dit maandelijkse overzicht van het energieverbruik is een onderdeel van het convenant.

Besparen

Inzicht in hoeveel gas en stroom uw bedrijf verbruikt zorgt dat u eenvoudig kunt besparen op de zakelijke energiekosten. Breng daarnaast de zakelijke energiekosten nog verder omlaag met scherpe actietarieven van de energieleverancier.

Minder.nl is de leidende zakelijke energievergelijker en via ons vindt u de goedkoopste tarieven van zakelijke energieleveranciers.

 


Energie vergelijken zakelijk