<< Terug naar het nieuwsoverzicht
ACM controleerde de energierekening van alle energieleveranciers     

ACM vindt slechts 16 van de 40 energierekening duidelijk

   

Bron: ACM

Datum: 17-11-2017

     

Van de 40 energieleveranciers sturen er slechts 16 een duidelijke factuur naar hun klanten. Toezichthouder ACM onderzocht de energierekeningen van alle energieleveranciers maar bij een groot deel is het niet goed controleerbaar voor de klant. Drie leveranciers riskeren zelfs een dwangsom als zij de rekening begin volgend jaar niet hebben aangepast. 

De ACM vindt een energierekening duidelijk als:

  • Tussentijds gewijzigde tarieven afzonderlijk vermeld worden op de energierekening. Er mogen geen gemiddelde tarieven voor de gehele factuurperiode op de rekening staan.
  • De eenheden die in het contract staan moeten ook exact terug te vinden zijn op de energierekening. Als in het contract gerekend wordt met maanden, moet ook met maanden gerekend worden op de energierekening.

Energieleveranciers met duidelijke energierekening

De energieleveranciers waarvan de energierekening goedgekeurd is door de ACM zijn onder andere NLE, Eneco en Essent. Een deel van de energieleveranciers hoeven slechts de energierekening op een aantal punten aan te passen en drie leveranciers lopen risico op een dwangsom als zij per 1 januari 2018 geen duidelijke factuur hebben. Welke drie energieleveranciers dit zijn wil de ACM niet zeggen.

ACM: recht op een begrijpelijke energierekening

De reden voor het onderzoek van de ACM is dat zij vindt dat klanten recht hebben op een energierekening die zij begrijpen. Eerder al stelde de ACM een deadline voor energieleveranciers om voor 1 juli 2017 hun energierekening op een begrijpelijke manier op te stellen. Nu blijkt dat niet iedere leverancier hier aan heeft voldaan. Het onderzoek betrof alleen de energierekening, omdat de aanbiedingen en de energiecontracten van alle energieleveranciers inmiddels wel voldoen aan de voorwaarden van de ACM.    

Energierekening controleren

Heb je de jaarafrekening ontvangen  van je zakelijke energieleverancier? Dan is het goed om hem even te controleren met onze 5 tips

5 tips om de jaarafrekening van uw energieleverancier te controleren

Nog geen nieuw zakelijk energiecontract?

Wanneer je de jaarafrekening hebt ontvangen en de looptijd van je energiecontract eindigt, is het weer tijd voor een nieuw zakelijk energiecontract. Heb je die nog niet afgesloten dan heb je waarschijnlijk een maand opzegtermijn. Vergelijk binnen twee minuten alle zakelijke energieleveranciers bij Minder.nl en sluit direct het beste aanbod online af.

 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk