Energieakkoord

In het Energieakkoord staan afspraken over energiebesparing en duurzame energie. Het Energieakkoord is in 2013 tot stand gekomen en een van de concrete afspraken is dat het energieverbruik jaarlijks met 1,5 procent moet worden teruggedrongen. Het Energieakkoord bestaat naast het huidige klimaatakkoord en geldt voor landen in de Europese Unie.  

Doelen in het energieakkoord

Het Energieakkoord wordt ondersteund door 43 organisaties waaronder de overheid, milieu-organisaties, bedrijven en de vakbeweging. Naast het terugdringen van het energieverbruik is het doel om 14 procent van de totale energie in 2020 op een duurzame manier op te wekken. In 2023 moet dit 16 procent zijn. Ook is het doel om 15.000 nieuwe banen te creëren. Deze doelen zijn haalbaar als iedere partij zich aan het Energieakkoord houdt.

Concrete afspraken in het Energieakkoord

Een concrete afspraak uit het Energieakkoord was dat de vijf oudste kolencentrales van Nederland hun deuren moesten sluiten. Onlangs zijn de laatste twee kolencentrales op de Maasvlakte gesloten. Ook is het voor bedrijven en consumenten financieel aantrekkelijk gemaakt om te investeren in het opwekken van duurzame energie door fiscale voordelen en een subsidieregeling vanuit de overheid. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld aanspraak maken op de SDE+ als zij zonnepanelen willen installeren. 

Zakelijke energie

Op Minder.nl vergelijkt u binnen twee minuten eenvoudig het aanbod van zakelijke energieleveranciers. U kunt eventueel filteren op energiecontracten met groene energie. Bovendien bespaart u veel geld door via een online energievergelijker een zakelijk energiecontract af te sluiten.   


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk