Voordelen van een slimme meter

 Wat zijn de voordelen van een slimme meter voor uw bedrijf met een kleinzakelijke aansluiting? Een slimme meter helpt u met een aantal zaken en neemt u werk uit handen.

  1. Een slimme meter geeft inzicht in uw zakelijk energieverbruik
  2. U hoeft geen meterstanden meer door te geven aan de zakelijke energieleverancier
  3. Een slimme meter noteert nauwkeurig uw zakelijk energieverbruik
  4. Levert uw bedrijf stroom terug op het energienet dan ziet u precies hoeveel kWh dit is
  5. Overstappen is simpeler
  6. Goed onderhoud van het energienet

1. Inzicht in uw verbruik

Een slimme meter houdt bij wat uw bedrijf aan gas en stroom verbruikt zodat u een goed beeld krijgt van hoeveel energie er verbruikt wordt. Uw zakelijke energieleverancier stuurt u om de twee maanden een overzicht met het energieverbruik.

Bovendien kunt u de slimme meter koppelen aan een energieverbruiksmanager. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn of een slimme thermostaat. U geeft dan toestemming om vaker dan 6 keer op jaar de slimme meter vanaf afstand uit te laten lezen. Het voordeel van zo’n energieverbruiksmanager is dat u vaak het energieverbruik per dag kunt zien en tips krijgt hoe u kunt besparen.

2. Geen meterstanden meer doorgeven

Een slimme meter wordt vanaf afstand uitgelezen waardoor u niet meer de meterstanden hoeft door te geven aan de zakelijke energieleverancier.

3. Energieverbruik nauwkeurig genoteerd

Soms schat een zakelijke energieleverancier het energieverbruik als de meterstanden niet worden doorgegeven. Dit is niet meer nodig, omdat de slimme meter de standen doorgeeft en daardoor is de jaarafrekening ook nauwkeuriger.

4. Teruglevering

Wekt uw bedrijf zelf energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen dan registreert de slimme meter exact hoeveel kWh er wordt teruggeleverd op het energienet. Handig om hier inzicht in te hebben.    

5. Overstappen van zakelijke energieleverancier is makkelijker

Op het moment dat u overstapt naar een andere zakelijke energieleverancier hoeft u geen meterstanden meer door te geven en dit versimpelt het overstapproces.

6. Onderhoud energienet

Netbeheerders houden met de data van de slimme meters het energienet goed in de gaten zodat er geen storingen ontstaan.

 

Meer weten over de slimme meter voor uw bedrijf

>   Wanneer wordt de slimme meter bij uw bedrijf geplaatst?