Joost Minder.nl
8.9
2103 beoordelingen op Feedback Company

Energie vergelijken zakelijk

Ben ik Kleinzakelijk (ZZP & MKB) of Grootzakelijk?

  • 100% onafhankelijk
  • Scherpste tarieven uit de markt
  • Vergelijk alle leveranciers

Vind binnen 2 minuten de beste energiedeals
van alle zakelijke energieleveranciers

 

Bent u op zoek naar een nieuwe energieleverancier of wilt u weten of u nog steeds het scherpste tarief betaalt voor uw zakelijke energie? Door regelmatig zakelijke energiecontracten te vergelijken bent u verzekerd van de beste deal!

 

Benieuwd naar de beste deal voor uw zakelijke energieverbruik?

Ben ik Kleinzakelijk (ZZP & MKB) of Grootzakelijk?

Wanneer u zakelijke energie vergelijkt, is het handig als u weet of u onder Kleinzakelijk (ZZP & MKB)  of Grootzakelijk valt. Per doelgroep hanteren zakelijke energieleveranciers bepaalde criteria:

MKB & ZZP

Kleinzakelijk vergelijken

MKB & ZZP

U bent MKB & ZZP klant (een zakelijk kleinverbruiker) als:

  • Uw energie in rekening wordt gebracht met een maandelijks termijnbedrag en een jaarnota.
  • U één factuur ontvangt van uw leverancier voor zowel levering- als netbeheerkosten.
  • U een elektriciteitsaansluiting heeft die kleiner is dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère (tot 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft die kleiner is dan 40 m3 per uur (t/m G25).
     
Ga naar MKB & ZZP vergelijker

Grootzakelijk

grootzakelijk vergelijken

Grootzakelijk

U bent grootzakelijke klant (een zakelijk grootverbruiker) als:

  • Uw energie maandelijks wordt afgerekend op basis van uw werkelijk verbruik.
  • U twee aparte facturen ontvangt: één voor energielevering en één voor netbeheer.
  • U een elektriciteitsaansluiting heeft die groter is dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft vanaf 40 m3 per uur (≥G40).
     
Ga naar Grootzakelijke vergelijker

Heeft u vragen over zakelijk energie vergelijken?

Onze zakelijke energiespecialisten staan voor u klaar

Wilt u meer weten over zakelijke energiecontracten of de resultaten uit onze vergelijker? Neem vrijblijvend contact op met onze zakelijke energiespecialisten. 

zakelijke energie specialist

Sebastian Urban 
Zakelijk energiespecialist

 

"Vertrouwen is iets wat je opbouwt"

"Veel van onze klanten waarderen onze transparantie. Gelukkig, want klanten voorzien van oprecht advies is voor mij een vanzelfsprekendheid. Door eerlijk te zijn naar anderen, merk ik bovendien dat ik dit ook terugkrijg. Vertrouwen werkt dus twee kanten op. Voor beide partijen prettig!"

Rick Boenink, zakelijk energiespecialist

Zakelijke energie vergelijken: zo werkt het

1. Vul de gegevens over uw energieverbruik in

Om een goede zakelijke energievergelijking te kunnen maken, hebben we een paar gegevens van u nodig: uw adres, uw huidige leverancier en uw verbruik.

2. Vergelijk de aanbiedingen

Wij zetten de beste aanbiedingen voor u op een rij. In de resultaten kunt u filteren op uw voorkeuren, bijvoorbeeld op looptijd of duurzaamheid.
 

3. Dien direct uw aanvraag in, wij regelen uw overstap

Nadat u de beste deal heeft gekozen, kunt u deze direct online indienen. Vervolgens regelen wij uw overstap naar de nieuwe energieleverancier.

 

zo werkt zakelijke energie vergelijken

 

 

Ook snel en eenvoudig naar de beste energiedeals?

Start uw vergelijking

Waarom zakelijke energie vergelijken?

De energieprijzen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Energieprijzen kunnen dan ook snel veranderen. Daarom is het verstandig om met regelmaat te bekijken of uw energierekening niet lager kan.

Heeft u via onze zakelijke energievergelijker een energiecontract gevonden dat goedkoper is dan uw huidige contract of dat beter bij uw bedrijfssituatie past, dan kunt u via Minder.nl gratis een nieuw energiecontract afsluiten. Onze vergelijker is 100% onafhankelijk.

Uw voordelen van zakelijk energie vergelijken op een rij:

1. U bespaart flink op uw energiekosten

Door energiecontracten te vergelijken, kunt u flink op uw energiekosten besparen. Daarnaast profiteert u vaak van scherpe welkomstkortingen en actietarieven bij een nieuw contract.

2. Vergelijken is eenvoudig en snel

Via onze energievergelijker heeft u binnen 3 gemakkelijke stappen direct de beste energiedeals voor uw bedrijf.
 

3. Wij verzorgen uw overstap

Nadat u de beste deal heeft gekozen, regelen wij de overstap naar uw nieuwe energieleverancier.  

 

Direct zakelijke energie vergelijken

Waar moet u op letten bij het vergelijken van zakelijke energie?

Om het energiecontract te vinden dat het beste bij u past , zijn een aantal factoren belangrijk om mee te nemen:

1. Klein- of Grootzakelijk verbruik 

Een energiecontract voor een Kleinzakelijke energieverbruiker is niet hetzelfde als als voor een Grootzakelijke energieverbruiker. Bekijk daarom eerst in welke categorie u valt. 

2. De prijs: een vast, variabel of dynamisch tarief? 

De energietarieven van een vast, variabel en dynamisch zakelijk energiecontract verschillen. Een contract met een vast tarief biedt u zekerheid, maar u profiteert niet van een verlaging van uw tarief wanneer de actuele energieprijzen dalen. Andersom geldt natuurlijk dat wanneer de actuele prijzen stijgen, u juist profiteert van uw vaste (lagere) prijs. 

Grootzakelijke energieverbruikers kunnen kiezen tussen een contract met klikprijs, vaste of dynamische prijs. 
 

3. De hoogte van verbruikskosten en vaste kosten

U betaalt voor de energie die u verbruikt en daarnaast betaalt u vaste kosten (bijvoorbeeld administratiekosten). Soms rekent een energieleverancier lage vaste kosten, maar hoge verbruikskosten. Aan de hand van uw verbruik bepaalt onze vergelijker wat voor u de voordeligste optie is.  

4. Een vaste of onbepaalde looptijd

De looptijd van een vast contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Uw tarief staat vast gedurende de looptijd van het contract. Wanneer de looptijd voorbij is, gaat het contract automatisch over op een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Een dynamisch contract heeft ook een onbepaalde looptijd.   

5. Duurzaamheid

Steeds meer ondernemers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden. 

 

Wanneer een zakelijke energiecontract afsluiten?

Niet iedereen kan een zakelijk energiecontract afsluiten. Ten eerste geldt dat u een kvk-nummer nodig heeft.

Ten tweede geldt: naarmate het energieverbruik toeneemt, dan kiest u voor zakelijke energie. Dit geldt bijvoorbeeld voor winkels of kantoren. Vaak vallen deze onder Kleinzakelijke energieverbruikers. Voor grootverbruikers van energie zijn er speciale contracten voor Grootzakelijke energie. Grootzakelijk bent u bij een stroomaansluiting groter dan 3x80 Ampère of een gasaansluiting vanaf 40 m3 ((≥G40). Bij Grootzakelijke energie gelden er andere voorwaarden dan bij Kleinzakelijke energie.

Zakelijke of particuliere energie, wat is goedkoper?

Als ZZP’er met een kantoor aan huis heeft u de keuze uit een particulier of een zakelijk energiecontract. Veel mensen denken dat een particulier energiecontract voordeliger is dan een zakelijk energiecontract. Maar dit is vaak onterecht. Met een zakelijk energiecontract kunt u zelfs voordeliger uit zijn dan met een particulier energiecontract. De prijs voor zakelijke gas en stroom is afhankelijk van uw verbruik en het aanbod dat een energieleverancier u doet. Heeft u de keuze uit beide type contracten? Vergelijk dan altijd zowel particuliere als zakelijke energie zodat u het voordeligste energiecontract uit de markt vindt.

Een particuliere vergelijking doet u gemakkelijk via onze partner overstappen.nl

 

De voordelen van zakelijke energie

Gebruikt u de energie (deels) zakelijk dan is het verstandig om uit te zoeken of zakelijke energie voor u een gunstige keuze is. U kunt namelijk de energierekening als bedrijfskosten opvoeren. Daarbij heeft zakelijke energie meer voordelen:

  • U kunt de btw van de energiekosten aftrekken
  • U profiteert van scherpe zakelijke energietarieven
  • Zakelijke energieleveranciers bieden een snelle service

 

Soorten zakelijke energietarieven: vast, variabel of dynamisch

De hoogte van de energietarieven is afhankelijk van uw contract. U kunt kiezen tussen vaste, variabele of dynamische zakelijke energiecontracten.

 

Vast 

Bij een vast energiecontract staat gedurende de looptijd van uw contract vast welke energietarieven u per kWh en m³ betaalt. De gemiddelde looptijden van deze contracten zijn 1, 3 of 5 jaar.

LET OP: Wanneer de looptijd van het contract eindigt, gaat het contract automatisch over naar een contract voor onbepaalde tijd met hogere tarieven. Als u via ons een energiecontract afsluit, sturen wij u een herinnering wanneer uw contract afloopt. 

 

Variabel 

Bij een variabel contract kunnen de tarieven periodiek wijzigen. Deze tariefbepaling/wijziging vond in het verleden vaak twee keer per jaar plaats, namelijk op 1 januari en 1 juli. Maar vanwege de hevige prijsschommelingen binnen de energiemarkt, wijken energieleveranciers tegenwoordig regelmatig van deze standaard af. Zo kan uw tarief bij een variabel energiecontract ook per maand worden bepaald. Dit maakt het extra belangrijk om de verschillende contractvormen nauwkeurig te vergelijken en te bepalen welke het beste bij uw bedrijf past. U kunt dit contract meerdere keren per jaar aanpassen (met inachtneming van de opzegtermijn).

 

Dynamisch

Een dynamisch energiecontract is een energiecontract waarbij de energietarieven niet vaststaan, maar dagelijks fluctueren op basis van de marktprijzen. Dit in tegenstelling tot vaste tarieven, die vaststaan gedurende de contractperiode, en variabele tarieven die maandelijks of ieder halfjaar wijzigen. 

Vind ook het beste energiecontract voor uw bedrijf:

Start hier met uw vergelijking

8.9
2103 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2103 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Waarom Minder.nl?

Goedkoper dan rechtstreeks bij de leverancier
Vergelijking van alle grootzakelijke energieleveranciers
Telefonisch advies op maat door onze vergelijkingsspecialisten
100% onafhankelijk vergelijk en advies

Veelgestelde vragen over zakelijke energie voor ZZP, MKB en Grootzakelijk

1 Hoe werkt zakelijk energie vergelijken?

Zakelijk energie vergelijken is eenvoudig. Op basis van uw gegevens ziet u online direct welk energie-aanbod van alle energieleveranciers voor uw situatie het voordeligste is. U heeft binnen een minuut al een zakelijk energie vergelijking gemaakt.

Hoe begint u?

Om uw vergelijking te starten, dient u ten minste drie gegevens in te vullen:

  • U start met het invullen van uw postcode en huisnummer. Deze zijn nodig voor het berekenen van de juiste netbeheerkosten;
  • Wanneer u uw huidige leverancier invult, tonen we u eventueel een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Mits dit mogelijk is. Niet iedere leverancier biedt namelijk standaard een verlengingsaanbod via online zakelijke energievergelijkers aan;
  • Met uw stroom- en/of gasverbruik berekenen we de kosten voor de energielevering. Dit zijn de leverancierskosten. Tevens berekenen we hoeveel u kwijt bent aan overheidsheffingen;

Vervolgens klikt u op ‘Start vergelijken’ en belandt u op de resultatenpagina. Hier ziet u het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers voor uw situatie. Het voordeligste energiecontract staat altijd bovenaan. Aan de linkerzijde kunt u eventueel filteren op uw voorkeuren zoals de duurzaamheid van uw energie.

Heeft u een keuze gemaakt uit het aanbod aan zakelijke energie? Dan kunt u het aanbod direct online of via onze energiespecialisten aanvragen.

2 Wanneer kiezen voor zakelijke energie?

Ten eerste geldt dat u een kvk-nummer dient te hebben.

Ten tweede geldt: naarmate het energieverbruik toeneemt dan kiest u voor zakelijke energie. Dit geldt bijvoorbeeld voor winkels of kantoren. Vaak vallen deze onder kleinzakelijke energieverbruikers. Voor grootverbruikers van energie zijn er speciale contracten voor grootzakelijke energie. Grootzakelijk bent u bij een stroomaansluiting groter dan 3x80 Ampère of een gasaansluiting vanaf 40 m3 ((≥G40). Bij grootzakelijke energie gelden er andere voorwaarden dan bij kleinzakelijke energie.

ZZP’er met een kantoor aan huis?

Als ZZP’er met een kantoor aan huis heeft u daarnaast vaak de keuze uit een particulier of een zakelijk energiecontract. Wanneer u op het punt staat om hierin een keuze te maken, kijk dan goed naar de prijs die u gaat betalen. Veel mensen denken dat een particulier energiecontract voordeliger is dan een zakelijk energiecontract. Maar dit is onterecht. Met een zakelijk energiecontract kunt u zelfs voordeliger uit zijn dan met een particulier energiecontract. Het is geheel afhankelijk van het aanbod dat een energieleverancier u doet. Heeft u dus de keuze uit beide type contracten? Vergelijk dan altijd zowel particuliere als zakelijke energie zodat u het voordeligste energiecontract uit de markt vindt.

3 Hoe kies ik een zakelijke energieleverancier?

Zodra u een vergelijking van zakelijke energie maakt, kunt u kiezen uit diverse leveranciers. Welke past het beste bij uw situatie? Voor het maken van uw keuze kunt u onder andere op onderstaande kenmerken letten:

  • De prijs

    Voor veel ondernemers is een voordelige prijs bepalend bij de keuze voor een zakelijke energieleverancier. Daarom is dit een eerste factor waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar een leverancier.

  • Duurzaamheid

    Steeds meer ondernemers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden.

  • Looptijd

    De looptijd van uw contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Gedurende de looptijd van uw contract staat uw energietarief vast. In tegenstelling tot een contract voor onbepaalde tijd. Bij dit type contract wijzigen uw (variabele) leveringstarieven ten minste twee keer per jaar. Daarom biedt een contract voor onbepaalde tijd minder zekerheid dan een contract met een vaste looptijd.

Bedenk ook zelf waar u waarde aan hecht. Goed om te weten: in onze energievergelijker filtert u eenvoudig op uw voorkeuren. Zodoende staat de leverancier die het beste past bij uw wensen altijd bovenaan.

4 Ik heb met spoed zakelijke energie nodig. Kan dit via jullie?

U kunt via ons uw spoedaanvraag voor zakelijke energie regelen. Wilt u weten bij welke leveranciers voor ZZP energie of MKB energie dit mogelijk is en wat voor u het scherpste aanbod is? Laat ons weten dat u met spoed een zakelijk energiecontract zoekt en we gaan direct voor u aan de slag. Bel ons op 020 – 2900 900 of start uw chat.

5 Kan ik ook alleen een contract voor zakelijk stroom afsluiten?

U heeft alleen een zakelijk energiecontract voor stroom nodig? Geen probleem! Dit regelt u eenvoudig via Minder.nl. Wanneer u een energievergelijking maakt, kunt u op dat moment aangeven dat u alleen de aanbiedingen voor stroom wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor gas uit te vinken. Vul nog wel even in de vergelijker in wat u verbruikt aan stroom. Vervolgens ziet u wat voor uw situatie het scherpste stroomaanbod is en kunt u deze direct online aanvragen.

6 Kan ik ook alleen een contract voor zakelijk gas afsluiten?

Ook voor alleen een zakelijk energiecontract voor gas kunt u bij ons terecht. Geef bij het invullen van onze energievergelijker aan dat u alleen aanbiedingen voor gas wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor stroom uit te vinken. Vul vervolgens uw gasverbruik in de energievergelijker in en u ziet direct de scherpste aanbiedingen voor uw situatie.

7 Is zakelijke energie goedkoper dan particuliere energie?

De prijs van zakelijke energie verschilt niet met die van particuliere energie. De prijzen van beide type contracten kunnen prima hetzelfde zijn. Met welk type energiecontract u voordeliger uit bent, is afhankelijk van het aanbod dat een leverancier u doet. Heeft u de keuze uit zakelijke of particuliere energiecontracten? Vergelijk dan altijd goed de energietarieven van de verschillende aanbiedingen om tot de voordeligste prijs te komen.

Zakelijke energieverbruikers kunnen de btw terugvragen bij hun btw-aangifte. Bij een zakelijk energiecontract staat de btw altijd apart vermeld op de factuur. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met zakelijke energieleveranciers waardoor u bij ons snel geholpen wordt met uw vraag. Ook geldt voor ZZP’ers doorgaans dat er een bedenktijd van 14 dagen geldt na ontvangst van het zakelijk energiecontract.

8 Hoe waarborgt Minder.nl zijn onafhankelijkheid?

Geen enkele leverancier wordt op welke wijze dan ook bevooroordeeld. Minder.nl ontvangt vanuit iedere leverancier eenzelfde vergoeding per contract. Het is onze missie om u in staat te stellen om zonder enige sturing op basis van uw eigen contractvoorkeuren en bedrijfsprofiel de beste oplossing te kiezen. Hier leest u ons hele verhaal.